powered by Agones.gr - opap

23 Φεβ 2012

Σήμερα η ψηφοφορία για το "κούρεμα"

Με το βλέμμα της κυβέρνησης στο Eurogroup και τη Σύνοδο Κορυφής και της ΝΔ στις εκλογές, έρχονται προς ψήφιση στη Βουλή τα νομοσχέδια για το PSI και τον εφαρμοστικό νόμο, ο οποίος περιλαμβάνει την περικοπή δαπανών στον προϋπολογισμό του 2012, και το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το φάρμακο.              Συγκεκριμένα, την Πέμπτη εισήχθη προς συζήτηση και τίθεται προς ψήφιση -με τη διαδικασία του κατεπείγοντος- στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για το πρόγραμμα περικοπής του ελληνικού χρέους (PSI), που περιλαμβάνει και τη ρήτρα συλλογικής δράσης και το οποίο υπερψηφίστηκε κατά την ψηφοφορία της Τετάρτης στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής από ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και Δημοκρατική Συμμαχία.


Η συζήτηση ξεκίνησε με
ένταση, με το ΚΚΕ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΛΑΟΣ να αντιδρούν για το κατεπείγον και τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο να τους κατηγορεί ότι "δεν έχουν συνείδηση που βρίσκεται η χώρα".

Ακολουθεί την προσεχή
Τρίτη η ψήφιση του νομοσχεδίου που περιλαμβάνει την εξοικονόμηση 425 εκ. ευρώ συνολικά από τις περικοπές μισθών και συντάξεων, καθώς από τις λοιπές περικοπές δαπανών του δημοσίου, ενώ την επόμενη Τετάρτη ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τις περικοπές των δαπανών στην Υγεία και στη φαρμακευτική δαπάνη.

Στόχος της κυβέρνησης Παπαδήμου είναι να έχουν ψηφιστεί όλα τα νομοσχέδιο έως το τέλος Φεβρουαρίου, οπότε θα συνεδριάσει το
Eurogroup εν όψει της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ την 1η 2 Μαρτίου.

"Η αβεβαιότητα σε σχέση με το δεύτερο πρόγραμμα προσαρμογής της Ελλάδας έχει εκλείψει", δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο επίτροπος
Όλι Ρεν, παρουσιάζοντας τις ενδιάμεσες οικονομικές προβλέψεις για τις 27 χώρες της ΕΕ.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι επόμενες εβδομάδες και μήνες είναι κρίσιμοι για την εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος.


Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της ΝΔ
Α. Σαμαράς κινείται σε προεκλογικούς ρυθμούς. Κατά τη  συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας του κόμματος, απηύθυνε κάλεσμα συστράτευσης σε βουλευτές που ανήκαν στο κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη
τέσσερις βουλευτές, οι οποίοι διαγράφηκαν πρόσφατα από τη ΝΔ, φέρονται να βρίσκονται ένα βήμα πριν την επιστροφή τους στο κόμμα.

"Πρέπει να προσέξουμε να μην καταστρέψουμε την κοινωνία", επισημαίνει ο υπουργός Περιβάλλοντος,
Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σε συνέντευξη που παραχωρεί στην γερμανική εφημερίδα "Die Zeit", ενώ αναδεικνύει την ανάγκη να γίνει καλύτερη κατανομή των βαρών και να βρεθεί η σωστή ταχύτητα για τις μεταρρυθμίσεις.

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση με τις τελευταίες αποφάσεις άνοιξε ένα παράθυρο ελπίδας για τη χώρα μας. Πρέπει να κάνουμε την προσπάθεια. Αξίζει τον κόπο και η Ελλάδα μπορεί. Καταλαβαίνω ότι τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν πολλές αρνητικές αντιδράσεις. Έχω την εντύπωση ότι πρέπει να συγκεντρωθούμε θετικά στους στόχους μας. Οι αντιδράσεις εξηγούνται. Πρέπει να διαψεύσουμε τις Κασσάνδρες και τους κερδοσκόπους. Η Ελλάδα μπορεί και η προσπάθεια αξίζει τον κόπο" ανέφερε η
Μαρία Δαμανάκη.                                                      >πηγή
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

video που πρεπει να δεις

http://www.tweetyblogs.gr