powered by Agones.gr - opap

6 Φεβ 2011

«10 στα 10» και... +10!


Η Ξάνθη δυσκόλεψε για 44 λεπτά τον Ολυμπιακό, ο οποίος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δεν κατάφερνε να πατήσει με αξιώσεις στην περιοχή του Γκσπούρνιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» φάνηκαν επηρεασμένοι όπως φάνηκε από τον αποκλεισμό του Κυπέλλου και δεν είχαν τα καλά διαστήματα που πιάνουν στο Καραϊσκάκη, ωστόσο, ο Φουστέρ μίλησε για άλλη μια φορά κι ο Ολυμπιακός νίκησε με 1-0 την Ξάνθη.
Πολύ καλός για άλλο ένα ματς ο MVP Φρανσουά Μοντεστό, καλή απόδοση είχε κι ο Χολέμπας, Ιμπαγάσα, Ριέρα κινήθηκαν σε ρηχά νερά, ενώ επέστρεψε ο Ντουντού.
Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε με μοναδικό προωθημένο τον Πάντελιτς, αριστερά τον Ριέρα, δεξιά τον Ζαϊρί, 10άρι τον Φουστέρ, αμυντικά χαφ τους Μοντεστό, Ιμπαγάσα και τετράδα στην άμυνα από αριστερά στα δεξιά τους Χολέμπας, Ραούλ Μπράβο, Μέλμπεργκ, Τοροσίδη.
Η Ξάνθη κατέβηκε στο γήπεδο με τον Σουάνη μοναδικό προωθημένο, Πόι αριστερά, Κατόνγκο από δεξιά, ο Βασιλακάκης πίσω από την τριάδα Αντεφέμι, Φλίσκας αμυντικά χαφ και τετράδα στην άμυνα από αριστερά προς τα δεξιά Στιούαρτ, Κωστούλας, Βάλλας, Κομεσίδης.
Η πρώτη αξιόλογη φάση ήρθε στο 26’ με τον Μοντεστό να παίρνει γυριστή κεφαλιά μετά το φάουλ του Ριέρα και να στέλνει τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της αντίπαλης εστίας. Στο 32’ ο Πάντελιτς μπήκε από δεξιά και σούταρε από κλειστή γωνία στα πόδια του Γκσπούρνινγκ, ενώ στο 37’ έγιναν δυο πολύ καλές φάσεις μια για κάθε ομάδα.
Ο Ολυμπιακός βγήκε στην κόντρα από αριστερά με τους Ιμπαγάσα, Ριέρα να συνεργάζονται εξαιρετικά τον Αργεντινό να γίνεται αποδέκτης της μπάλας και να τελειώνει με κακό πλασέ τη φάση από τα δυο μέτρα. Στην εξέλιξη της φάσης η Ξάνθη βγήκε στην κόντρα με τον Κατόνγκο να φεύγει μόνος από δεξιά και τον Πάρντο να βγαίνει ψηλά στην περιοχή και να του κλείνει το οπτικό πεδίο με τον εξτρέμ της Ξάνθης να πλασάρει πάνω του.
Στο 45’ όμως, οι γηπεδούχοι λυτρώθηκαν. Ο Τοροσίδης κινήθηκε από δεξιά, σέντραρε στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής, με τον Φουστέρ να πετάγεται και να παίρνει την κεφαλιά που βρήκε στο σώμα του Αντεφέμι και κατέληξε στα δίχτυα του Γκσπούρνινγκ για να ανοίξει το σκορ.
Η Ξάνθη είχε την πρώτη καλή φάση στην επανάληψη με τον Σουάνη να μην εκμεταλλεύεται την κακή συνεννόηση ανάμεσα σε Μέλμπεργκ, Πάρντο και να πλασάρει άσχημα παράλληλα με την εστία στο 50’.
Ωστόσο, ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοσή του κι έχασε αρκετές ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματά του με κυριότερες του Τοροσίδη (59’) Μοντέστο (66’). Στο 65’ ο Βαλβέρδε πέρασε στο ματς τον Φετφατζίδη στη θέση του Ζαϊρί που προσπάθησε αλλά δεν του βγήκε τίποτα και ο Ολυμπιακός έγινε ακόμα πιο απειλητικός, όμως το δεύτερο γκολ δεν ερχόταν για να μπουν στέρεες βάσεις για τη νίκη.
Και στο υπόλοιπο διάστημα το ματς πήγε στο ίδιο μοτίβο. Ο Ολυμπιακός σαφώς καλύτερος απ’ ό,τι στο πρώτο ημίχρονο έκανε δύσκολη τη ζωή των αμυντικών της Ξάνθης, όμως το γκολ δεν ερχόταν και το εύθραυστό 1-0 έδινε ελπίδες στην Ξάνθη, που δεν μπορούσε ωστόσο να φτάσει με αξιώσεις ως την περιοχή του Πάρντο. Στην τελευταία καλή φάση του αγώνα, ο Πάρντο πρόλαβε κι έδιωξε σωτήρια προ του Κατόνγκο στις καθυστερήσεις του ματς.
Το τελικό σφύριγμα του Αρετόπουλου βρήκε τους «ερυθρόλευκους» να πανηγυρίζουν την 10η νίκη τους στο Καραϊσκάκη και να περιμένουν στραβοπάτημα του ΠΑΟ στην Τούμπα για να «αγκαλιάσουν» τον τίτλο.
*Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της Θύρας 7.
ΣΚΟΡΕΡ: 45’ (αυτ. Αντεφέμι)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
ΔΟΚΑΡΙ: 26’ Μοντεστό
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 57’ Ριέρα - 20’ Κατόνγκο, 34’ Βασιλακάκης, 60’ Φλίσκας
ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πάρντο, Μοντεστό, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Πάντελιτς (75’ Τζιμπούρ), Ζαϊρί (66’ Φετφατζίδης), Μπράβο, Φουστέρ (85' Ντουντού), Χολέμπας, Τοροσίδης, Ριέρα
ΞΑΝΘΗ: Γκσπούρνινγκ, Κομεσίδης, Φλίσκας (79’ Μπόατενγκ), Κωστούλας, Βάλλας, Βασιλακάκης (60’ Κιντάνα), Πόι, Σουάνης (74’ Καζάκης), Αντεφέμι, Στιούαρτ, Κατόνγκο
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

video που πρεπει να δεις

http://www.tweetyblogs.gr