powered by Agones.gr - opap

8 Φεβ 2011

2,15 δισ. ευρώ τα πρώτα προγράμματα του επενδυτικού νόμου

Βρήκαν και κάτι καλό οι κύριοι της τρόικας...

Τουλάχιστον με το ΕΣΠΑ πάμε καλά. Το διαπίστωσαν και οι κύριοι της τρόικα «εξετάζοντας» την πρόοδο του υπουργείου περιφερειακής ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας.Η απορρόφηση του ΕΣΠΑ, από 15% που ήταν ο στόχος έκλεισε στο 18% για το 2010, ενώ σε αυτό εντάχθηκαν 11, αντί για 10 μεγάλα έργα, που ήταν η απαίτηση της τρόικας, συνολικού ύψους 4,6 δισ. ευρώ.

Σημαντικό και το γεγονός ότι στις 15 Μαρτίου προκηρύσσονται τα πρώτα προγράμματα του επενδυτικού νόμου συνολικού ύψους 2,15 δισ. ευρώ, ενώ μέσα στην εβδομάδα δημοσιοποιείται  πρόσκληση για τις τράπεζες στα προγράμματα του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Στα θετικά συγκαταλέγονται η αύξηση στις εξαγωγές, η παρουσίαση πλάνου 30 σημείων για άρση γραφειοκρατικών εμποδίων, το νομοσχέδιο για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, που πάει στη Βουλή εντός της εβδομάδας και οι μειώσεις στις τιμές σε μια σειρά προϊόντων.

Οι ελεγκτές της τρόικα ζήτησαν την επιτάχυνση του νομοσχεδίου για την ενιαία αρχή δημοσίων συμβάσεων, την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων και τη δημιουργία Γενικού Εμπορικού Μητρώου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

video που πρεπει να δεις

http://www.tweetyblogs.gr