powered by Agones.gr - opap

6 Φεβ 2011

Δε δέχεται «εξωτερικά» τελεσίγραφα

Δηλώνει ότι η κυβέρνηση έχει τον έλεγχο της κατάστασης

Ο επικεφαλής της αιγυπτιακής διπλωματίας, Αχμεντ Αμπουλ Γέϊτ, τόνισε σήμερα ότι η Αίγυπτος αρνείται τα τελεσίγραφα, μετά τις πολλές εκκλήσεις δυτικών παραγόντων προς αυτόν, η μετάβαση σε μία νέα πολιτική τάξη πραγμάτων να γίνει «γρήγορα και συντεταγμένα», ενώ στη χώρα έχει εκδηλωθεί ένα χωρίς προηγούμενο κύμα αμφισβήτησης.

Ο εκπρόσωπος του κ. Γέϊτ, Χοσάμ Ζάκι, ανέφερε ότι με τον προϊστάμενό του επικοινώνησαν τις τελευταίες ώρες οι ομόλογοί του των ΗΠΑ, του Καναδά και της Αυστραλίας, ζητώντας να ενημερωθούν αρμοδίως. «Κατέστη σαφές προς όλους τους συνομιλητές μας ότι, στο σύνολό του, ο αιγυπτιακός λαός τελεσίγραφα δεν αποδέχεται. Αρα, όροι όπως “άμεση μεταβατική περίοδος”, μαρτυρούν μία άγνοια και της κατάστασης στην Αίγυπτο και του αιγυπτιακού Συντάγματος».

Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ, εντούτοις, στις διπλωματικές τους ανακοινώσεις συμφωνούν ότι στην Αίγυπτο η συντεταγμένη κι ειρηνική μετάβαση πρέπει να ξεκινήσει από τώρα.

Ο κ. Γέϊτ τόνισε ότι η κατάσταση βελτιώνεται, ότι έχει ξεκινήσει ο διάλογος μεταξύ της κυβέρνησης και των πολιτικών και λαϊκών δυνάμεων, που ζητούν πολιτικές μεταρρυθμίσεις. Πρόσθεσε ότι οι αρχές διαθέτουν τα μέσα, ώστε σταδιακά να επανέλθει η ηρεμία και να αντιμετωπιστεί η κάθε βία καθ' οιοδήποτε ξένου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

video που πρεπει να δεις

http://www.tweetyblogs.gr