powered by Agones.gr - opap

6 Φεβ 2011

«Ανθίζουν» τα περιβαλλοντικά έργα στη Θεσσαλία

Συνάντηση με τη γενική γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας -Στερεάς Ελλάδας, Π. Γερακούδη, είχε ο δήμαρχος Βόλου, Π. Σκοτινιώτης, με θέμα την αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την κατασκευή έργων ύδρευσης και αποχέτευσης.
Στη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε η ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ) του ΕΣΠΑ 2007-2013, συνολικής πρότασης που επεξεργάζεται η ΔΕΥΑΜΒ, για μεγάλες παρεμβάσεις στον τομέα της ύδρευσης και της αποχέτευσης, που θα βελτιώσουν την ποιότητα του πόσιμου νερού και θα συμβάλουν καθοριστικά στην προστασία του Παγασητικού Κόλπου.
Για το σκοπό αυτό, το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στην Αθήνα με τον Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, που χειρίζεται το συγκεκριμένο πρόγραμμα, Ανδρέα Ανδρεαδάκη.
Εξάλλου, ο κ. Σκοτινιώτης, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα του δήμου, Ηλία Χούστη, συναντήθηκε, από κοινού με τον δήμαρχο Λαρισαίων, Κ. Τζανακούλη, με την Προϊσταμένη της Διαχειριστικής Αρχής του ΠΕΠ Θεσσαλίας, Ντ. Ζαμπούνη και στελέχη της υπηρεσίας.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η αξιοποίηση του ευρωπαϊκού προγράμματος «JESSICA», το οποίο αφορά έργα βιώσιμης ανάπτυξης στον αστικό χώρο με την προσέλκυση και ιδιωτικών κεφαλαίων. Οι δύο δήμαρχοι εξέφρασαν την κοινή επιθυμία οι πόροι του προγράμματος «JESSICA» για τη Θεσσαλία να αξιοποιηθούν για το έργο αναβάθμισης και ηλεκτροκίνησης της σιδηροδρομικής γραμμής Βόλου - Λάρισας, στο πλαίσιο της πρώτης φάσης εκσυγχρονισμού του θεσσαλικού δικτύου.
Για το θέμα αυτό υπάρχει επικοινωνία και με τον γενικό γραμματέα του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης, Γιώργο Πετράκο, με το οποίο θα επιδιωχθεί άμεσα συνάντηση των δύο Δημάρχων με τη συμμετοχή και των υπευθύνων του ΟΣΕ.
Σε δήλωσή του, ο κ. Σκοτινιώτης τονίζει ότι η δημοτική αρχή Βόλου είναι αποφασισμένη να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για αξιοποίηση εθνικών και ευρωπαϊκών χρηματοδοτικών προγραμμάτων, ιδιαιτέρως στην παρούσα φάση της οικονομικής κρίσης και των μεγάλων οικονομικών ανοιγμάτων του Δήμου.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

video που πρεπει να δεις

http://www.tweetyblogs.gr