powered by Agones.gr - opap

8 Φεβ 2011

«Εκλεκτός» του Ισραήλ ο αντιπρόεδρος της Αιγύπτου

Αποκαλύπτει η WikiLeaksΜέσω «κόκκινου τηλεφώνου» συνομιλούσε καθημερινά με το Ισραήλ ο Αιγύπτιος αντιπρόεδρος Όμαρ Σουλεϊμάν και ήταν ο υποψήφιος που προτιμούσε το Ισραήλ ως αντικαταστάτη του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, σύμφωνα με τηλεγράφημα που έφερε στη δημοσιότητα η WikiLeaks.

Σε μια αμερικανική διπλωματική διακοίνωση του 2008, η οποία δόθηκε στη βρετανική εφημερίδα Guardian, αναφέρεται ότι ο Ντέιβιντ Ασάμ, σύμβουλος του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας, ανέφερε τον Όμαρ Σουλεϊμάν ως τον αξιωματούχο που θα ήταν προτιμότερο για το Ισραήλ να πάρει τη σκυτάλη από τον Μουμπάρακ.

«Ο Ασάμ έπλεκε το εγκώμιο του Σολιμάν και υπογράμμιζε ότι η 'θερμή γραμμή' που είχε δημιουργηθεί ανάμεσα στο ισραηλινό υπουργείο και την αιγυπτιακή υπηρεσία πληροφοριών εχρησιμοποιείτο καθημερινά», διευκρίνιζε το τηλεγράφημα, το οποίο είχε σταλεί από τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Τελ-Αβίβ.

«Η ανάλυση των σεναρίων διαδοχής θα γίνει από την πρεσβεία μας στο Κάιρο, όμως είναι αναμφισβήτητο ότι το Ισραήλ έχει μια αξιοσημείωτη προτίμηση για την επιλογή Όμαρ Σολιμάν», καταλήγει το τηλεγράφημα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

video που πρεπει να δεις

http://www.tweetyblogs.gr