powered by Agones.gr - opap

7 Φεβ 2011

Απέλαση ή επαναπατρισμός

Στα τελικά στάδια βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για την ενοικίαση πλωτών "ξενοδοχείων", που θα εγκατασταθούν στον Έβρο. Μεγάλο το κόστος για το ελληνικό κράτος. Σκληρές δηλώσεις Παπουτσή για λαθρομετανάστευση και Νομική. Επίθεση στη νεολαία του Συνασπισμού
Τρεις γιγάντιες πλατφόρμες που θα χρησιμοποιηθούν ως πλωτά κέντρα φιλοξενίας λαθορομεταναστών, θα ενοικιαστούν από την Ολλανδία, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Τα πλωτά "ξενοδοχεία" θα δέσουν στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Αλεξανδρούπολης. Κάθε μια πλατφόρμα θα μπορεί να στεγάζει σε ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια περίπου 600 λαθρομετανάστες.
Κλιμάκιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ταξίδεψε στην Ολλανδία για να πάρει την τελική προσφορά της εταιρείας που θα ενοικιάσει τις πλατφόρμες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" σε περίπτωση που υπάρξει τελικά συμφωνία, οι πλωτές εξέδρες θα χρειαστούν περίπου 15 ημέρες για να φτάσουν από το Ρότερνταμ στην Αλεξανδρούπολη.
Το κόστος ενοικίασης αναμένεται να είναι περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ για κάθε πλατφόρμα.
Κανένας παράνομος στην Ελλάδα
Την υπόσχεση ότι όσοι μετανάστες δεν είναι νόμιμοι θα φύγουν από τη χώρα, έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής"
"Όλοι οι παράνομοι μετανάστες θα απελαθούν ή θα επαναπατριστούν εθελοντικά, διαδικασία που προβλέπει επιδότηση», δήλωσε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι "η χώρα δεν αντέχει όλους τους μετανάστες που βρίσκονται εδώ".
 Σχολιάζοντας τα γεγονότα που συνέβησαν στη Νομική σχολή, ο κ. Παπουτσής τόνισε ότι "κάποιοι επεδίωκαν να δημιουργήσουν ένα μέτωπο στο οποίο να συμμετέχουν από τη μια πλευρά οι υπερασπιστές του ασύλου και οι αλληλέγγυοι των μεταναστών".
Ταυτόχρονα, επέρριψε ευθύνες στο ΣΥΝ λέγοντας ότι "τις πόρτες της Νομικής τις κρατούσαν ανοικτές, στις 6.30 το πρωί της Κυριακής, οι νεολαίοι του ΣΥΝ".
Αναφορικά με τον πρύτανη, είπε ότι δεν θέλησε να υποβάλλει γραπτό αίτημα προς την αστυνομία για την φρούρηση της Νομικής και ζήτησε να απαγορευτεί η αναχώρηση των μεταναστών από τα Χανιά, κάτι το οποίο, όπως τόνισε, ήταν αδύνατον λόγω του χαρακτήρα της διοργάνωσης.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

video που πρεπει να δεις

http://www.tweetyblogs.gr