powered by Agones.gr - opap

6 Φεβ 2011

Το τρισδιάστατο ποντίκι είναι γεγονός

Οι ψηφιακοί δημιουργοί που εργάζονται σε τρισδιάστατα προγράμματα βρίσκουν μάλλον περιοριστικές τις υπάρχουσες συσκευές εισόδου, όπως το τυπικό ποντίκι, καθώς τα ψηφιακά αντικείμενα πρέπει να περιστραφούν, να μετακινηθούν και να ζουμαριστούν προτού ο καλλιτέχνης εφαρμόσει μιαν απλή εντολή, όπως μια υφή, μια σκιά ή έναν χρωματικό τόνο.
Το τρισδιάστατο ποντίκι 3D-Spheric-Mouse της εταιρείας axsotic υπόσχεται να κάνει τη ζωή των σχεδιαστών και ψηφιακών δημιουργών ευκολότερη, καθώς επιτρέπει την περιστροφή και μετακίνηση ενός εικονικού αντικειμένου στους έξι άξονες κίνησης. Αν και θυμίζει αρκετά συσκευές Trackball, το 3D-Spheric-Mouse προσφέρει μεγαλύτερη ελευθερία και έλεγχο στον χρήστη του.
Η συσκευή μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως συμπλήρωμα της ταμπλέτας ή του ποντικιού, καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο ένα χέρι, ενώ ο χρήστης χρησιμοποιεί μία από τις άλλες δύο συσκευές στο άλλο.
Με το ποντίκι αυτό τα δάχτυλα του χρήστη μπορούν να περιστρέφουν και το χέρι μπορεί να μετακινεί τρισδιάστατα εικονικά αντικείμενα σε οποιοδήποτε λογισμικό modeling για Mac και PC, όπως τα Autodesk Maya και Maxon Cinema 4D.
Το 3D-Spheric-Mouse θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί και από ερευνητές που εξερευνούν εικονικά περιβάλλοντα ή ιατρικό προσωπικό που επιθυμεί καλύτερο έλεγχο του εξοπλισμού του. Αν και δεν έχει ακόμα οριστεί η τιμή του, η Axsotic κάνει τακτικές ενημερώσεις στην ιστοσελίδα της.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

video που πρεπει να δεις

http://www.tweetyblogs.gr