powered by Agones.gr - opap

6 Φεβ 2011

«Μαϊμού» αερομαχία made in China

«Φωτιά» πήραν τα κινεζικά blogs μετά από την προβολή ενός βίντεο αερομαχίας, από την κρατική Κεντρική Τηλεόραση της Κίνας (CCTV).

Σύμφωνα με την τηλεόραση οι εικόνες ήταν από την αερομαχία ενός μαχητικού J-10 με ένα άλλο τζετ. Μάλιστα, η αερομαχία είχε ως αποτέλεσμα την καταστροφή του τζετ.

Ωστόσο, με το που έδειξε τις εικόνες η τηλεόραση, οι κινέζοι bloggers έσπευσαν να συγκρίνουν τις εικόνες με την αμερικανική ταινία... Top Gun και το διαδίκτυο γέμισε μηνύματα που σίγουρα ντρόπιαζαν τον κινεζικό στρατό.

Αμέσως η ιστοσελίδα της CCTV απέσυρε το σχετικό βίντεο, αλλά οι blogers είχαν προλάβει να το αντιγράψουν.

Στο θέμα αναφέρθηκε και η εφημερίδα Wall Street Journal, που έδειξε μάλιστα ένα βίντεο με τις δύο αερομαχίες σε αργή κίνηση και οι ομοιότητες είναι πολλές... Δείτε το σχετικό βίντεο ΕΔΩ

Από την πλευρά της η κινεζική τηλεόραση τηρεί σιγή ιχθύος και δεν έχει σχολιάσει καθόλου το γεγονός.

Πάντως, αν όντως πρόκειται για «απάτη» η επιλογή μίας τόσο δημοφιλούς ταινίας ήταν τουλάχιστον ατυχής.

Η ταινία Top Gun, με πρωταγωνιστή τον Τομ Κρουζ, πρωτοπαίχτηκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το 1986 και αμέσως έγινε επιτυχία.

Αν τελικά αποδειχτεί ότι το βίντεο της κινεζικής αερομαχίας ήταν όντως made in Hollywood, δε θα είναι η πρώτη φορά που οι κινεζικές αρχές προχωρούν σε τέτοιες πρακτικές.

Όπως έχει ήδη γίνει γνωστό, μερικά από τα πιο εντυπωσιακά πυροτεχνήματα των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου το 2008 που απόλαυσε η υφήλιος μέσω της τηλεόρασης, ήταν ψηφιακά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

video που πρεπει να δεις

http://www.tweetyblogs.gr