powered by Agones.gr - opap

8 Φεβ 2011

Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΗΣΕΙ ΤΟ ΡΑΝΤΑΡ TPY-2;

Γεωργία ενδιαφέρεται για την πρόταση ομάδας Αμερικανών Γερουσιαστών, προκειμένου η Τιφλίδα να φιλοξενήσει ραντάρ αντιπυραυλικής άμυνας, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, David Dzhalagania.

Τέσσερις Αμερικανοί Δημοκρατικοί γερουσιαστές, οι Jon Kyl, James Risch, Mark Kirk και James Inhofe - έστειλαν επιστολή στον υπουργό Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς, ζητώντας του να εξετάσουν το ενδεχόμενο, η Γεωργία να εντάξει το ραντάρ αντιπυραυλικής άμυνας TPY-2.

"Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία και επομένως δεν μπορώ να πω ότι η γεωργιανή πλευρά έχει διατυπώσει συγκεκριμένη θέση επί του θέματος", δήλωσε ο Dzhalagania.

"Η πρωτοβουλία αυτή είναι ενδιαφέρουσα από μόνη της και αξίζει την προσοχή από την άποψη της περιφερειακής ασφάλειας και σταθερότητας", πρόσθεσε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κάλεσαν, επίσης, ξανά την Τουρκία, να φιλοξενήσει σε δική της τοποθεσία το ραντάρ, αλλά η Άγκυρα θέτει ορισμένες προϋποθέσεις, όπως της αντιπυραυλικής ασπίδας, η οποία θέλει να αναπτυχθεί σε όλα τα κράτη μέλη της συμμαχίας και όχι μόνο στην Τουρκία.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

video που πρεπει να δεις

http://www.tweetyblogs.gr