powered by Agones.gr - opap

19 Δεκ 2011

Με επιστροφή των «μπολσεβίκων» απειλεί ο Μεντβέντεφ

Η Ρωσία συνεχίζει να βρίσκεται σε αναταραχή από τις διαμαρτυρίες πολιτών για τις τελευταίες εκλογές και την έλλειψη δημοκρατικών θεσμών, με αποτέλεσμα νυν και... μέλλων πρόεδρος να αρχίσουν τις υποσχέσεις και τις απειλές.Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ σε δήλωσή του από το Κρεμλίνο παραδέχεται ότι πραγματοποιείται μία νέα φάση της εξέλιξης του πολιτικού συστήματος, μπροστά στην οποία δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια μας. Εχει ήδη ξεκινήσει».



«Δεν προέξυψε από τις διαδηλώσεις, αυτές είναι κάτι επιφανειακό, ο αφρός αν θέλετε. Είναι ένδειξη της δυσαρέσκειας των ανθρώπων. ... Ξεκίνησε επειδή το παλαιό μοντέλο που υπηρέτησε το κράτος μας πιστά, πραγματικά και καλά τα τελευταία χρόνια, και όλοι το υπερασπιστήκαμε, έχει εξουθενωθεί σε ευρεία κλίμακα».
«Στους δρόμους, εκεί φαίνεται η διάθεση του λαού μας και οι Αρχές πρέπει υπεύθυνα και ευθέως να το παραδεχθούν. Η διάθεση του κόσμου πρέπει να γίνει σεβαστή», υποστήριξε, αλλά από την άλλη πλευρά «είναι εντελώς απαράδεκτο να απονομιμοποιούνται οι Αρχές... καθώς για τη χώρα μας αυτό σημαίνει κατάρρευση του κράτους».
Τι είναι η Ρωσία χωρίς κυβέρνηση; Ο καθένας θυμάται, από τα βιβλία της Ιστορίας. Είναι το 1917», είπε αναφερόμενος στην επανάσταση των Μπολσεβίκων.
Την Πέμπτη ο πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν (και επικρατέστερος υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Ανοιξης) είχε κάνει και αυτός κάποια «ανοίγματα», κατά την ετήσια «συνέντευξη» σε τυχαίους πολίτες μέσω τηλεφώνου, όπως είναι η απρόσκοπτη ίδρυση κομμάτων στην αντιπολίτευση και η εκλογή των κυβερνητών των περιφερειών από τους εκεί κατοίκους αντί του διορισμού από τον Πρόεδρο (αλλά από υποψηφίους που έχει εγκρίνει το Κρεμλίνο).
Οι φορείς της αντιπολίτευσης και οι οργανώσεις που αντιτίθενται στο δίδυμο Πούτιν-Μεντβέντεφ δεν φάνηκαν να πείθονται.
Μετά τις μεγάλες διαδηλώσεις στις 10 Δεκεμβρίου, τις πιο πολυπληθείς στα 12 χρόνια που ο Πούτιν βρίσκεται στην εξουσία, ετοιμάζεται νέο μπαράζ κινητοποιήσεων για την παραμονή των Χριστουγέννων, 24 Δεκεμβρίου.
«Θέλουμε να κατεβάσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους στο δρόμο το επόμενο Σάββατο, ώστε να τους δείξουμε ότι δεν μπορούν να μας κοροϊδεύουν», σχολίασε μία νεαρή διαδηλωτής στο Reuters. Οι κινητοποιήσεις πάντως δεν είναι ακόμη τόσο πολυπληθείς ώστε να είναι εκτός ελέγχου. Το Σάββατο στη Μόσχα συγκεντρώθηκαν περίπου 1.500 άτομα, κατά την ίδια πηγή.
Και πάλι, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παίζουν μείζονα ρόλο τόσο στην οργάνωση των διαδηλωτών, όσο και στην επικοινωνιακή αντιμετώπιση των προσπαθείων του Πούτιν να βελτιώσει τα «τραυματισμένα» ποσοστά της δημοφιλίας του.
Οταν έκανε το λάθος να σχολιάσει ότι μπέρδεψε με προφυλακτικά τις λευκές κορδέλες που φορούσαν στο μπράτσο κάποιοι διαδηλωτές, στην συνέντευξη της Πέμπτης, τα πληκτρολόγια «πήραν φωτιά», καταστρέφοντας τη μέχρι τότε θετική του παρουσία.
πηγή:ethnos
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

video που πρεπει να δεις

http://www.tweetyblogs.gr