powered by Agones.gr - opap

12 Δεκ 2011

Ζητούν «φραγμό» στην πώληση όπλων από τη Γερμανία σε εμπόλεμους

Tην απαγόρευση εξαγωγής όπλων από τη Γερμανία σε εμπόλεμες περιοχές ή σε περιοχές κρίσεων ζητούν τα κοινωνικά ιδρύματα  δύο χριστιανικών εκκλησιών της χώρας δια στόματος της επικεφαλής της οργάνωσης «Ψωμί για τον Κόσμο» κας. Γιούλια Ντούχροβ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα: «Μόνον έτσι μπορεί να πείσει η Γερμανία ότι σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα», διακηρύσσουν τα εν λόγω κοινωνικά ιδρύματα.
Να σημειωθεί ότι τα θύματα των διαφόρων συρράξεων, πολέμων ή εμφύλιων συγκρούσεων, αγγίζουν ημερησίως τα 2.000 που σημαίνει 700.000 ετησίως, ενώ η Γερμανία που κόπτεται για τα ελλείμματα και τα χρέη των άλλων χωρών , είναι μια από τις πρώτες χώρες παγκοσμίως στην πώληση όπλων- και στην Ελλάδα!
Επίσης, με αφορμή την ίδια επέτειο, το Ινστιτούτο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και  η Διεθνής Αμνηστία  στη Γερμανία  καλούν πολιτικούς και πολίτες στον αγώνα κατά του ρατσισμού και της ακροδεξιάς. Το Ινστιτούτο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ζητεί από τη γερμανική κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το φαινόμενο συνειδητά, ριζικά και μόνιμα.
Βασική προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η συστηματική ένταξη της αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων στην εκπαίδευση και την επαγγελματική κατάρτιση των αστυνομικών, της Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος, της δικαιοσύνης και των μυστικών υπηρεσιών, αναφέρουν.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

video που πρεπει να δεις

http://www.tweetyblogs.gr