powered by Agones.gr - opap

12 Δεκ 2011

Ακόμα μια μέρα αιματοχυσίας στη Συρία

Ακτιβιστές της συριακής αντιπολίτευσης ανέφεραν ότι τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε νέο κύμα καταστολής χθες στη Συρία.

Συριακές δυνάμεις σκότωσαν χθες τουλάχιστον 18 ανθρώπους σε πολλές περιοχές της χώρας εν μέσω της γενικής απεργίας που κηρύχθηκε σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων, σύμφωνα με τις Επιτροπές Τοπικού Συντονισμού στη Συρία.
Οι θάνατοι αναφέρθηκαν στις επαρχίες Χομς, Ιντλίμπ, Χάμα και Ντεράα, σύμφωνα με την οργάνωση.

Νωρίτερα, σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα σε κυβερνητικά στρατεύματα και αποστάτες του στρατού στη νότια επαρχία Ντεράα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πολλοί τραυματισμοί και να καταστραφούν τρία άρματα μάχης, σύμφωνα με ακτιβιστές της αντιπολίτευσης.
Παρατηρητές επισημαίνουν ότι οι εντεινόμενες συγκρούσεις ανάμεσα σε αποστάτες και δυνάμεις του τακτικού στρατού ενδέχεται να οδηγήσουν στο ξέσπασμα εμφυλίου πολέμου.
Η αντιπολίτευση κάλεσε τον πληθυσμό να απόσχει από τις δημοτικές εκλογές που είναι προγραμματισμένο να γίνουν σήμερα Δευτέρα στη Συρία. Πέραν της απεργίας στην οποία κάλεσε χθες, προανήγγειλε και άλλες ενέργειες, όπως καθιστικές διαμαρτυρίες, αποκλεισμούς δρόμων και παρεμπόδιση της λειτουργίας των δημόσιων συγκοινωνιών.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, τουλάχιστον 4.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη Συρία από το ξέσπασμα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στα μέσα του Μαρτίου. Η κυβέρνηση επιρρίπτει την ευθύνη για τις αιματηρές ταραχές σε "ένοπλες τρομοκρατικές συμμορίες" που ερίζει ότι χρηματοδοτούνται από αραβικές και δυτικές χώρες.
Τα περισσότερα ανεξάρτητα ΜΜΕ και οι μη κυβερνητικές ανθρωπιστικές οργανώσεις δεν έχουν πρόσβαση στη Συρία. Επετράπη η είσοδος ορισμένων εξ αυτών στην Δαμασκό μετά από πρόσκληση της κυβέρνησης αλλά όχι και το να μετακινούνται ελεύθερα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

video που πρεπει να δεις

http://www.tweetyblogs.gr