powered by Agones.gr - opap

29 Ιαν 2012

Απαγορεύτηκε η χρήση κινητών τηλεφώνων στην Β.Κορέα για λίγες ημέρες


Συνεχώς η τεχνολογία αναπτύσσεται και εντυπωσιάζει με τις καινοτομίες που παρουσιάζει και εφαρμόζει στην καθημερινή μας ζωή, αλλά παρόλα αυτά υπάρχουν μερικά εμπόδια που δεν καθιστούν δυνατή την χρήση αυτής σε όλα τα μέρη του κόσμου.

Το Κόμμα των Εργατών που βρίσκεται στην εξουσία της Βόρειας Κορέας, κατόπιν αναθεώρησης και διερεύνησης συγκεκριμένων ζητημάτων, αποφάσισε την απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων από τους πολίτες, διαφορετικά θα υπάρξει επιβολή περιορισμών με την μορφή ποινών.
Ο λόγος που πάρθηκε η παραπάνω απόφαση; Ο πρόσφατος χαμός του ηγέτη της περιοχής Κιμ Γιονγκ Ιλ, τον οποίο έκριναν ότι πρέπει να τιμήσουν – ως μορφή πένθους - απαγορεύοντας για ένα χρονικό διάστημα περίπου 100 ημερών μετά τον θάνατό του, την χρήση κινητών τηλεφώνων. Όσοι παραβαίνουν αυτή την εντολή, τότε θα ενοχοποιούνται και θα αντιμετωπίζονται ως προδότες της χώρας. Ο διάδοχός του (ο γιος του, Κιμ Γιον-Ουν) με την λήψη αυτού του αυστηρού μέτρου, θέλει να επιβληθεί και να... καταστήσει σαφές ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα αποσταθεροποίησης του καθεστώτος.

Μην ξεχνάμε, ότι η συγκεκριμένη χώρα, εδώ και χρόνια έχει υιοθετήσει μια εντελώς διαφορετική άποψη όσον αφορά την προοδευτικότητα και προτιμά να είναι αποκομμένη από όλα, αν και τελευταία γίνονται κάποιες προσπάθειες για ανάπτυξη. Μέχρι σήμερα, η χρήση κινητών τηλεφώνων αποτελούσε βασικό μέσο επικοινωνίας για πολλούς κατοίκους της Βόρειας Κορέας, ενώ το Διαδίκτυο ήταν προνόμιο των λίγων. Τώρα η κατάσταση θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο, έπειτα από την απαγόρευση των κινητών.

από python
πηγή:www.myphone.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

video που πρεπει να δεις

http://www.tweetyblogs.gr