powered by Agones.gr - opap

7 Φεβ 2011

Η Μόνα Λίζα ηταν άντρας

Ένας ειδικός υποστηρίζει oτι έχει λύσει το μυστήριο πίσω απο το διάσημο πίνακα της Μόνα Λισα-λέγοντας πως ήταν άντρας και δη ο εραστής του Λεονάρντο ντα Βίντσι.
Ο Λεονάρντο ντα Βίντσι έχει αποτελέσει τεράστιο αντικείμενο συζητήσεων για τους υποστηρικτές συνομοσιων καταλογίζοντας του πως στους πίνακες του υπάρχουν κρυμμένα μηνύματα.
Η πραγματική ταυτότητα της Μόνα Λισα παραμένει κρυφή με το όνομα της Lisa Gheradini να παραμένει το επικρατέστερο για την ταυτότητα του μοντέλου.
Όλα αυτά πριν ο Silvano Vincetti,ο πρόεδρος του ιταλικού οργανισμού πολιτιστικής κληρονομιάς, κάνει την συγκλονιστική του αποκάλυψη.
Είπε πως η ταυτότητα του,ενός απο τους πιο συμβολικούς πίνακες,ήταν ένας νεαρός άντρας ονόματι
Gian Giacomo Caprotti γνωστός και ως Salai.
O Salai και  και ο ντα Βίντσι δούλευαν μαζί για 25 χρόνια και πιστεύεται πως αποτελούσε έμπνευση  για τους περισσότερους και πιο σημαντικούς πίνακες του Λεονάρντο.
Ο Vincetti υποστηρίζει πως ο καλλιτέχνης και ο θηλυπρεπής συνεργάτης του είχαν αμφιλεγόμενες σχέσεις.
Ο ειδικός έχει μελετήσει πολλούς πίνακες του ντα Βιντσι συμπεριλαμβανόμενου του
St John the Baptist και του Angel Incarnate και το συμπέρασμα του είναι πως οι ομοιότητες τους στο στόμα και τη μύτη της Μόνα Λισα είναι συγκλονιστικές.
ο κ.Vincetti στηρίζει του ισχυρισμούς του σε ενα άλλο στοιχείο.Όπως λέει...αναλυτικές εξετάσεις υψηλής ανάλυσης του πίνακα μέσω υπολογιστή αποκάλυψαν πως υπάρχει χαραγμένο ενα L(Leonardo) και ενα S(Salai)........






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

video που πρεπει να δεις

http://www.tweetyblogs.gr