powered by Agones.gr - opap

8 Φεβ 2011

Γιατί το ΤΤ «καίγεται» να πουλήσει την T-bank

Με αγωνία αναζητά η διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αγοραστή για τη συμμετοχή του κατά 32,9% του μετοχικού κεφαλαίου της Aspis Bank ή αλλιώς Τ-Bank καθώς πληθαίνουν οι φόβοι πως η συμμετοχή ενέχει σοβαρούς κινδύνους.
Η διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου έχει αποτανθεί –εκτός από την αγορά του εξωτερικού- για την ανεύρεση αγοραστή, και –προσφάτως- στην ελληνική αγορά.
Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο παρά το γεγονός ότι αποφάσισε το ίδιο –σύμφωνα με δημόσιες δηλώσεις της διοίκησης- την επένδυσή του στην πρώην Aspis Bank, εν τούτοις υπήρξε μεγάλη ανησυχία για τη συμμετοχή αυτή γι αυτό και αποφασίστηκε η συμμετοχή έως 32,9% και όχι 33,34% που συνιστά καταστατική μειοψηφία.
Εκτός από τη χαμηλή κεφαλαιακή επάρκεια της Aspis Bank, η διοίκηση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου είχε σημαντικές ανησυχίες για ζητήματα όπως η ραγδαία αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων (στο 126,70% στις 30/09/2009) και η χαμηλή κάλυψη των καθυστερούμενων δανείων (άνω των 90 ημερών).
Επιπλέον βραχνάς για το ΤΤ αποτελούν οι εξώδικες δηλώσεις από πελάτες εταιριών του πάλαι ποτέ ισχυρού ομίλου του Παύλου Ψωμιάδη όπου μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται απαιτήσεις 80,6 εκατ ευρώ κατά των ASPIS Capital Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών, 5,68 εκατ ευρώ που αφορούν την ΑΣΠΙΣ Όμιλος Εταιρειών ΑΕ για ομολογιακά δάνεια εκδόσεως το έτος 2006, 15 εκατ. ευρώ κατά της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Ανώνυμη Εταιρεία Γενικών Ασφαλίσεων (ομολογιακό δάνειο εκδόσεως το 2003), 2,75 εκ Ευρώ κατά της ΤΙΜΕ Ανώνυμη Κτηματική Εταιρεία 2,75 εκατ. ευρώ περίπου για ομολογιακό δάνειο εκδόσεως το έτος 2007 και 1,55 εκ Ευρώ κατά της ΠΡΟΒΙΖΙΟΝ ανώνυμη Κτηματική Εταιρεία 1, για ομολογιακό δάνειο εκδόσεως το έτος 2007. Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις θεματοφύλακας ήταν η Ασπίς Τράπεζα και πέρα της μετοχικής διασύνδεσης που υπήρχε εντός ομίλου Ψωμιάδη υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι για επιπτώσεις από τη διασύνδεση της τράπεζας
Σημειώνεται ότι τα ίδια κεφάλαια της εταιρείας ανέρχονται σε μόλις 93 εκ ευρώ (30/09) και οι χορηγήσεις της σε 1,86 δις ευρώ.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

video που πρεπει να δεις

http://www.tweetyblogs.gr