powered by Agones.gr - opap

8 Φεβ 2011

Η “διάψευση” της Alpha Bank

Με την πρακτική της αόριστης απάντησης η Alpha Bank επιβεβαιώνει πλήρως το δημοσίευμα Newscode περί αύξησης του μετοχικού της κεφαλαίου. Ειδικότερα σε απάντησή της σε ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς από την οποία προκύπτει ότι επίσης είναι εντελώς αόριστο το ερώτημα (είναι άραγε ειδική η μεταχείριση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προς τις τράπεζες;) η Alpha ανακοινώνει ότι δημοσιεύματα του τύπου είναι παντελώς ανακριβή. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγει να υπεισέλθει στην ουσία του δημοσιεύματος του Newscode ενώ την ίδια στιγμή σε site που σχετίζεται με τον όμιλο Marfin πραγματοποιεί ανώνυμες διαρροές προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις περί της αύξησης κεφαλαίου.
Προκειμένου να γίνει αντιληπτή η τακτική της Alpha το newscode παραθέτει την απάντηση της τράπεζας στο ΧΑ η οποία αναφέρει: «Σε απάντηση της από 7ης Φεβρουαρίου 2011 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Alpha Bank, αναφερόμενη σε δημοσιεύματα του Τύπου περί αυξήσεως του μετοχικού της κεφαλαίου, δηλώνει ότι τα υπόψη δημοσιεύματα είναι απολύτως ανακριβή. Η Τράπεζα, κατά πάγια πρακτική, παρακολουθεί συνεχώς τις οικονομικές εξελίξεις και, αναλόγως των συνθηκών, διαμορφώνει τις εκάστοτε αποφάσεις της, ενημερώνοντας εμπροθέσμως το επενδυτικό κοινό».
Από τη δεύτερη πρόταση και μόνο επιβεβαιώνεται πλήρως το ρεπορτάζ μας. Επιπλέον το newscode δεσμεύεται άμεσα να αποκαλύψει τους όρους της αύξησης και προς το παρόν επισημαίνει ότι το ποσό της αύξησης θα είναι 1,5 δις Ευρώ και με όρους που θα έχουν ως αποτέλεσμα να υπερδιπλασιαστεί ο αριθμός των μετοχών της τράπεζας.
apo newscode.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

video που πρεπει να δεις

http://www.tweetyblogs.gr