powered by Agones.gr - opap

6 Φεβ 2011

Στους δρόμους τα τρακτέρ

Κινητοποιήσεις με μπλόκο στον Προμαχώνα και άνοιγμα διοδίων ξεκινούν από τη Δευτέρα αγρότες στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία.

Όπως ανακοίνωσαν οι αγρότες των Αδέσμευτων Αγροτικών Συλλόγων  Σερρών, προορισμός τους θα είναι ο παραμεθόριος σταθμός του Προμαχώνα, ενώ στις προθέσεις τους είναι να κλείσουν με τα τρακτέρ τους τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα.
Προσυγκέντρωση με τρακτέρ μετά τις 12 το μεσημέρι στον κόμβο Γυρτώνης οργανώνουν οι αγρότες Λάρισας.

Ανάλογα με την συμμετοχή θα υπάρξει και ανάλογη απόφαση, προκειμένου εν συνεχεία τα αγροτικά μηχανήματα να πορευτούν προς τα διόδια Μακρυχωρίου, με στόχο να σηκώσουν τις μπάρες των διοδίων, οι οποίες θα μείνουν ανοιχτές καθ΄ όλη τη διάρκεια της παραμονής των αγροτών.

Ωστόσο η κεντρική εισήγηση και ο προσανατολισμός είναι να μην κλείσουν οι δρόμοι. Τα αγροτικά μηχανήματα θα παραταχθούν εκατέρωθεν του οδοστρώματος. 

Οι αγρότες ζητούν αφορολόγητο πετρέλαιο για όλα τα αγροτικά μηχανήματα, αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ για τις ζημιές στο βαμβάκι, την ολοκλήρωση των αρδευτικών έργων και τη μείωση των τιμών στις ζωοτροφές.

"Αυτή τη φορά δεν θα κλείσουμε δρόμους, αλλά θα ανοίξουμε τα διόδια" δήλωσε στον Αθήνα 984 ο Χρήστος Σιδηρόπουλος, μέλος του συντονιστικού των αγροτών της Λάρισας. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

video που πρεπει να δεις

http://www.tweetyblogs.gr